בואו נעשה ניסוי קצר – העבירו את הלשון על השיניים שלכם ובדקו איך הן מרגישות – האם הן חלקות או מחוספסות? אם הן מרגישות מחוספסות, ייתכן כי גם אתם סובלים מריכוז גבוה של אבנית על השיניים. האבנית נוצרת כאשר מצטבר על השיניים רובד חיידקים (פלאק) אשר לא מוסר מהן למשך תקופה ארוכה. בשילוב עם המינרלים שברוק שלכם, הפלאק עם הזמן עלול להפוך לשכבה קשיחה ומחוספסת יותר שכאמור קרויה "אבנית" ולהסב נזקים רבים לבריאות הפה בטווח הקצר והארוך.
איך האבנית משפיעה על בריאות הפה?
אבנית היא אחד הגורמים הנפוצים ביותר לצביעה של השיניים. בהיעדר טיפול היא עלולה לגרום להשחרה איטית והדרגתית של השיניים ולאובדן הלובן הטבעי שלהן.
זו ההשפעה האסתטית המשמעותית ביותר של האבנית עליכם, אך היא לחלוטין לא ההשפעה היחידה שלה. כשאתם לא מטפלים באבנית, היא מהווה גורם מרכזי שתורם להתפתחות דלקת חניכיים, אשר בהיעדר טיפול יכולה להפוך למחלת חניכיים, בעיה כרונית ומשמעותית יותר עם השלכות מסוכנות על הבריאות – לעיתים אפילו אובדן שיניים.
בנוסף, אנשים רבים סובלים מריח רע מהפה שלא חולף בצחצוח כתוצאה מריכוז גבוה של אבנית ועששת בחלל הפה.
איך יישור שיניים משפיע על הצטברות האבנית בפה?
יישור שיניים הוא פעולה מבורכת אשר תורמת לא רק להשגת חיוך אסתטי יותר. שיניים שאינן מיושרות בצורה מושלמת עלולות לייצר אזורים בפה שקשה להגיע אליהם עם מברשת השיניים ובהם בדרך כלל מצטברים ריכוזים גבוהים של שאריות מזון, חיידקים, עששת ואבנית. יישור השיניים מסייע לפתור את הבעיה הזאת ולשפר את הבריאות הדנטלית בטווח הארוך.
עם זאת, תקופת היישור עצמה עלולה להחמיר בדיוק את הבעיות הדנטליות האלו ואת שיעור האבנית בפה. ביישור השיניים משתמשים בסמכים ("קוביות") אשר מקשים להגיע עם מברשת השיניים לכל חלקי השן ובכך גובר הסיכון להצטברות מזון, אבנית ועששת על השיניים. לכן, חשוב להכיר את הסיכון הזה לפני שמתחילים בתהליך היישור, שלעיתים אורך יותר משנה ומחייב התגייסות מלאה של המטופל לשמירה מוגברת על בריאות חלל הפה בתקופה הרגישה הזאת.
מחזקים את שגרת הטיפולים הדנטליים
לכל מטופל שמגיע אלינו למרפאה, בכל גיל ובכל שלב בחיים, אנחנו תמיד ממליצים להגיע לניקוי עמוק של חלל הפה אצל שיננית אחת לכמה חודשים וכן לאבחון של הבריאות הדנטלית אצל רופא מומחה באופן קבוע. ההמלצה הזאת מקבלת משנה תוקף ומשמעות עמוקה יותר בייחוד בתקופה הרגישה והמורכבת של יישור השיניים.
לכל מי שעובר תהליך יישור כזה מומלץ להגיע לניקוי אצל שיננית אחת לשלושה חודשים, ובכך להבטיח הסרה מקצועית של האבנית שבמקרים רבים לא ניתן להסיר בצחצוח עצמי בבית. בנוסף, יש להקפיד לצחצח את השיניים באופן קבוע ובהתאם להנחיות של האורתודנט, להימנע ככל האפשר ממזונות חומציים ועתירי סוכרים, וכן לנקות גם את האזורים שבין השיניים ואת אמצעי היישור במידת האפשר.
שומרים על חיוך יפה ובריא – בקלות
במרפאה של ד"ר אבי בביוב פועלים אנשי מקצוע מכל תחומי בריאות הפה, אשר עובדים בשילוב זרועות כדי לגבש בעבור כל מטופל את האסטרטגיה הנכונה ביותר לשמירה מיטבית על בריאות חלל הפה. אנחנו מזמינים אותך לייעוץ ללא תשלום ליישור שיניים, לאבחון בעיות דנטליות ולהתאמת טיפולים נוספים שיעזרו לך לשמור על חיוך בריא ואסתטי לאורך זמן.