כהורים, אנו יודעים שאתם רוצים להבטיח שילדיכם מקבלים את הטיפול המסור והמדויק ביותר. בין אם מדובר בניקוי שיניים פשוט אצל שיננית, ובין אם נדרשים טיפולים מורכבים יותר ולעיתים אף מעוררי חשש. אנחנו במרפאה של ד"ר אבי בביוב מבינים זאת היטב, ולכן משקיעים מאמצים רבים כדי להבטיח לכם שקט נפשי, ולילדיכם את הטיפול האיכותי והמקצועי ביותר, כמו גם המסור והמרגיע ביותר שיוכלו לקבל.
לשם כך פועלים במרפאה רופאים עם התמחות ספציפית בטיפול בילדים ונוער, וכן שורה של מומחים מכלל התחומים הקשורים בבריאות הפה והלסת. כל אלו יחד משתפים פעולה בשלבי האבחון והטיפול השונים, על מנת לוודא שהתהליך הטיפולי האלו מנוהל בצורה המדויקת, היעילה והמתאימה ביותר לטיפול בילדיכם. גם ד"ר בביוב לוקח חלק פעיל בכל פגישת אבחון, מתוך מחויבות עמוקה לכל אחת ואחד מהלקוחות של המרפאה.
אילו טיפולים מומלץ לבצע בכל גיל?
הצעדים החשובים ביותר בשמירה על בריאות השיניים של ילדיכם הם מעקב ומניעה. אנו ממליצים לכל המטופלים בקליניקה לגשת עם ילדיהם באופן קבוע לאבחון אצל רופא השיניים, לבחינה מדוקדקת של צמיחת השיניים, לזיהוי מוקדם של מחלות, פגמים וחורים, ובעיקר להפיכת המודעות לבריאות הפה לחלק משגרת חייו של הילד, דבר שיסייע לו יותר מכל לשמור על השיניים גם בטווח הארוך בהמשך חייו כמבוגר.
כך נטפל במרפאה בילדיכם בכל שלב בהתפתחות כדי לוודא שהשיניים שלהם תקינות, יציבות ובריאות:
עד גיל 3
במהלך תקופה זו השיניים הראשוניות, הידועות בכינוי "שיני חלב" מתחילות להיווצר ולבקוע. התהליך הזה בדרך כלל מתחיל בסביבות גיל חצי שנה, נמשך כשנה וחצי ובמהלכו יבקעו 20 שיניים.
אנו ממליצים להגיע למרפאה החל מגיל שנתיים, כדי לוודא שהשיניים בוקעות בצורה תקינה, וכן לקבל מאיתנו הדרכה מפורטת לשמירה על ההיגיינה של חלל הפה. לאחר פגישה זו, מומלץ להגיע למרפאה לביקורות בתדירות של אחת לחצי שנה.
בתקופה הזאת ניתן גם לבצע טיפולים מניעתיים להפחתת הסיכון לעששת ולדלקות חניכיים. טיפולים אלו כוללים בין היתר שימוש בפלואוריד מרוכז להפחתת עששת, איטום חריצים בשיניים הטוחנות, שעלולים להגביר את הסיכון לחורים בשיניים או עקירת שיניים כפולות, פגם אפשרי שגורם לצמיחת שתי שיניים במקביל, ועלול לגרום לאחת מהשיניים ליפול ולהוות סכנת חנק.
גיל 4 עד 6
זהו השלב שבו כל השיניים הזמניות אמורות לבקוע ומתחתיהן מתחילות להיווצר השיניים הקבועות. בגיל הזה מומלץ שאתם ההורים תצחצחו את השיניים לילדיכם, ותעודדו אותם בהדרגה ללמוד בעצמם כיצד לשמור על בריאות השיניים והחניכיים.
זוהי תקופה שבה ביקורות שגרתיות אצל רופא השיניים עשויות גם לעזור לבנות מערכת יחסים חיובית יותר עם הצוות הרפואי, כזו שתפחית בעתיד את הפחד מהביקור בקליניקה ומטיפולי שיניים, במידת הצורך.
גיל 7 עד 12
זו התקופה שבה השיניים הזמניות מתחלפות בשיניים הקבועות, דבר שעלול להיות כרוך בכאבים ובאי נוחות לילדיכם. בתקופה הזאת הילדים גם עצמאיים יותר, מה שאומר שיש לכם פחות שליטה על מה שהם אוכלים, ועל הרגלי צחצוח השיניים שלהם. עובדה זו עלולה לגרום במקרים מסוימים לירידה בהיגיינה הדנטלית, ולריבוי עששת ודלקות חניכיים.
בגיל הזה נעקוב אחר התקדמות החלפת השיניים, נבצע טיפולים פשוטים במקרה של עששת, דלקת או חורים בשיניים, ובעיקר נסביר לילדיכם כיצד יוכלו לשמור על בריאות הפה בצורה הטובה ביותר. בגילאים אלו, למרבה הצער גם הסיכון לחבלה ולאובדן שיניים עולה משמעותית, וגם בכך ניתן כמובן לטפל בעזרת מומחי שיקום הפה שעובדים במרפאה שלנו.
גיל ההתבגרות
זהו הגיל שבו מומלץ לבצע הליך יישור שינים, במידת הצורך כמובן, על מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר, לעקור שיני בינה שמפריעות לתפקוד התקין וגורמות לכאבים, וכן לבצע ניקוי עמוק ויסודי אצל שיננית אחת למספר חודשים, כדי להפחית את אבן השן ולהימנע מדלקות חניכיים. זוהי תקופה עמוסת שינויים הורמונאליים, ביולוגיים ורגשיים, בה חשוב ביותר לוודא שהילדים לא מזניחים את בריאות השיניים, ונוקטים בכל הפעולות הדרושות לשמירה עליהן.
מה עושים אם הילד מפחד להגיע לרופא השיניים?
חרדה מטיפולי שיניים (חרדה דנטלית) היא תופעה נפוצה, בטח ובטח בקרב ילדים ובני נוער. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הבעיה, היא קודם כל לעדכן את הצוות הרפואי שלנו, שישמח לפעול ביחד איתכם להפחתת החשש אצל הילדים. כדי לעשות זאת, אנחנו משתמשים בשיטה טיפולית שנקראת Tell, Show, Do – גישה פסיכולוגית שהוכחה כגורם שמפחית את החרדה מהטיפול.
במסגרת השיטה הזאת, נחלק את הטיפול לשלושה שלבים: בשלב הראשון נסביר לילד במילים פשוטות מה אנחנו מתכוונים לעשות. בשלב השני נדגים את הפעולות אותן אנו עתידים לבצע בפה של הילד/ה או הנער/ה, על איבר אחר בגוף או על בובה. ורק לבסוף, בשלב השלישי נבצע את ההליך הטיפולי הדרוש. ההסבר יהיה בשפה פשוטה, בקול מרגיע ותוך בחירת מילים שישרו שלווה ויעניקו ביטחון בקרב ילדיכם. הניסיון שלנו מראה, כי במקרים רבים השימוש בשיטה זו עוזר להתגבר על הפחד מהטיפול ומסייע לראות אותו באור חיובי יותר.
חשוב שגם אתם כהורים תסבירו מראש לילדיכם שמדובר בהליך פשוט וקצר, ותעודדו אותם בעזרת חיוביים על האומץ, האחריות והרצינות שלהם ואולי אפילו להבטיח בילוי מהנה בתום הטיפול הרפואי.
כדאי גם לגשת עם ילדיכם למרפאה בקביעות, ולא רק כשהם זקוקים לטיפולים בשיניים, על מנת לשבור את ההתניה במוחם שאומרת שכל ביקור אצל הרופא מסתיים בכאב. אם הם יגיעו למרפאה גם לביקורות תקופתיות, או אפילו סתם כדי ללוות אח או חבר, הם פחות יקשרו את המפגש עם רופא השיניים לכאב, שגורם מטבע הדברים גם לפחד ולהימנעות.