כולם חושבים שלמרפאת השיניים יש את האחריות המשמעותית ביותר בשמירה על השיניים של כולנו – אך זה ממש לא המצב. האחריות הזאת מצויה בידיים של כל אחת ואחד מאיתנו – ואם לא ניקח אותה ברצינות ונשמור על הפה שלנו – אף מומחה, טוב ככל שיהיה, לא יוכל לעשות זאת במקומנו. אז כדי לעזור לכם לחייך גם עכשיו וגם בעתיד הקרוב והרחוק – ריכזנו כמה טיפים פשוטים ועוצמתיים – להגנה על החיוך היפה שלכם:
1. תלמדו איך לצחצח
לצחצח את השיניים בכל יום זה לא מספיק – חשוב לדעת איך לעשות את זה בצורה שתיטיב איתכם ולא תזיק. צחצוח שיניים עם מברשת שאינה מתאימה לכם, כמו גם צחצוח אגרסיבי או מהיר מדי – לא רק שלא יועיל, אלא גם עלול לפגוע. מחקרים מראים לדוגמה כי אנשים שמצחצחים חזק מדי את החניכיים או שעושים זאת אם מברשת ישנה – מגבירים את הסיכון לנסיגת חניכיים, בעיה רפואית שיכולה לגרום לרגישות מוגברת ואף לאובדן שיניים במקרים קיצונים.
לכן, כדאי למצוא את אסטרטגיית הצחצוח שמתאימה לכם ביותר – ואם אתם עדיין לא יודעים מהי – אנחנו במרפאה כמובן נשמח לסייע.
2. תנצחו את החרדה הדנטלית
חרדה היא תחושה לא נעימה – אשר באופן טבעי המוח שלנו יעדיף להימנע בכל מחיר ממנה ומדברים שמפעילים אותה. חרדה מרופאי שיניים היא אחת הפוביות הנפוצות ביותר – ולכן אנשים רבים גם בוחרים שלא להגיע למרפאת השיניים עד שאין להם ברירה אחרת.
למרבה האירוניה, במצב כזה, ככל שדוחים וממתינים, גם הטיפולים הופכים כואבים ומפחידים יותר. כך ההימנעות לא רק שלא עוזרת להתמודד עם הפחד – היא רק מעצימה אותו. חשוב להדגיש שאנחנו במרפאה מנוסים מאוד בטיפול באנשים עם חרדה דנטלית. אנחנו עובדים עם שיטות שהוכחו מחקרית כדרכים לנצח את הפחד ולהפוך את הטיפול לנעים יותר. לכן אנחנו ממליצים לכם לנסות להגיע אלינו ולהתגבר ביחד איתנו על החרדה שמסכנת אתכם ועלולה אף לפגוע בבריאות הפה.
3. זהו את סימני האזהרה
יש לא מעט סימנים שיכולים להצביע על בעיות דנטליות. בהקשר הזה חשוב להיות ערים לכל מקרה של דימום בחניכיים, רגישות לקור או לחום, תנודות של השיניים, כאב בלעיסה, ריח רע מהפה או חריקת שיניים. בכל מצב כזה, גם אם הבעיה עוד לא משמעותית, חשוב לפנות לצוות המרפאה לאבחון ולהתאמת טיפולי תחזוקה שימנעו נזק בעתיד.
4. תחזוקה, תחזוקה, תחזוקה
בכדורגל אומרים שההתקפה הכי טובה היא הגנה – וזה נכון גם בטיפולי השיניים. חשוב לזכור כי המניעה היא הטיפול הרפואי הטוב והיעיל ביותר. ככל שתקפידו לבצע ניקוי אבן אצל השיננית אחת לחצי שנה לפחות ותבואו לביקורת אצל רופא השיניים לפחות בכל שנה – כך נדע לזהות מבעוד מועד בעיות לפני שיחמירו – ולטפל בהן כשזה קל הרבה יותר ולא כרוך בכאבים או בהוצאה כספית גבוהה.