ציפוי חרסינה לשיניים


האם גם אתם מסתכלים בהתפעלות על השיניים של כוכבים הוליוודיים נוצצים ומתמלאים הערצה? ובכן, בעבר הלבנת שיניים נחשבה למותרות ששמורות רק לעשירים, אולם כיום, עם התפתחות שיטות חדשניות ויעילות להלבנת השיניים, היכולת להשיג חיוך לבן ונוצץ הפכה נגישה יותר מאי פעם.

אחת הדרכים הפופולריות ביותר להלבנת השיניים, היא בעזרת ציפוי חרסינה. לפני שנערוך היכרות עם הטיפול הזה, בואו נכיר קצת יותר לעומק את השיניים שלנו, ואת הגורמים המשפיעים על הגוון שלהן לאורך השנים.

ד"ר אבי בביוב מייסד ומנהל רפואי
ד"ר אבי בביוב 
מייסד ומנהל רפואי

מדוע השיניים שלנו מצהיבות?

ישנם גורמים רבים המשפיעים על צבע השיניים שלנו, כאשר אחד הבולטים שבהם הוא הגנטיקה. כלומר, התכונות שקיבלנו בירושה מהורינו, ולמעשה מהווה את התמצית של מי שאנחנו. לחלק מהאנשים קל יותר לשמור על השיניים לבנות ונקיות, בעוד שאחרים יסבלו מנטייה מוגברת לדלקות ולעששת. עובדה זו אינה ניתנת לשינוי, אך כן נוכל להיות מודעים לה, ולנקוט משנה זהירות ופעילויות מונעות במטרה להגן על השיניים, אם אנו מודעים לכך שהאזור הזה בגופנו מועד לפורענות.

גורמים נוספים המשפיעים על צבע השיניים, כוללים כמובן עישון שפוגע בשיניים ובחניכיים גם בדרכים נוספות, כמו גם שתייה של קפה, יין או תה, שידועים כגורמים שמכתימים את השיניים. ריבוי עששת גם גורם לשיניים להצהיב, כמו גם שימוש בתרופות מסוימות, אכילת מזונות חומציים ועוד.

באופן מפתיע, גם מזונות שנחשבים טובים לבריאות שלנו, עלולים להכתים את השיניים או לגרום להצהבתן. המאכלים האלו כוללים בין היתר פירות הדר כמו תפוזים, לימונים וקלמנטינות, וכן רימונים, אוכמניות, סלק, עגבניות ודובדבנים.

רגע לפני שמבצעים הלבנה מקצועית

במקרים מסוימים, לא יהיה צורך בטיפול הלבנה ארוך ומורכב, ויספיק ביקור אצל השיננית כדי להסיר את העששת ושאריות המזון שגורמות לשיניים להיראות צהובות יותר. במצבים אחרים המצב הוא הפוך, ודווקא הגוון של השיניים הוא לא הבעיה החמורה ביותר בפה. כלומר, ייתכן כי במקרים מסוימים השיניים הצהובות יהיו רק סממן לבריאות דנטלית לקויה שנובעת מדלקות חניכיים, מריבוי עששת או מנסיגת חניכיים.

במקרים אלו, חשוב יותר לבצע פעולות שישפרו את בריאות חלל הפה ויבטיחו שלא תאבדו שיניים, או שתסבלו מנזק לבריאות הפה בטווח הארוך.

לכן, הדבר הראשון שחשוב לבצע לפני ששוקלים הלבנת שיניים, הוא להגיע למרפאת השיניים ולאבחן את מצב השיניים והחניכיים שלכם. אצלנו במרפאה של ד"ר אבי בביוב, משתתפים בתהליך האבחון מומחים מתחומים שונים, בהם גם ד"ר בביוב עצמו, שנוכח באופן אישי בכל פגישה כזאת. אנו עושים זאת על מנת להבטיח שנוכל להציע לכם את הטיפול הטוב ביותר, לשמירה על שיניים וחניכיים בריאות.

כך, אם יהיה צורך בניקוי אצל שיננית, בטיפול שורש את בטיפול בדלקת חניכיים, נוכל להציע את כלל הטיפולים האלו תחת קורת גג אחת, ובלי שתצטרכו לעבור בין מספר מרפאות.

מהו ציפוי החרסינה לשיניים?

ציפוי חרסינה, הידוע גם בתור כיסוי למינייט, מאפשר לכסות את השיניים בצורה שתעניק להן גוון לבן ובוהק יותר לאורך זמן. החרסינה היא חומר קרמי שמזכיר בצבעו ובהרכבו את השיניים המקוריות שלנו, ולכן עושים בו שימוש בטיפולים רבים באזור חלל הפה, לרבות סתימות וכתרים.

הציפוי יכול לסייע לא בהלבנת השיניים, אלא גם בטיפול בשיניים שבורות, מילוי רווחים בין השיניים או "הארכת" שיניים שנראות קצרות, או שאינן אחידות באורך שלהן. חשוב להבין כי במהלך הטיפול הזה לא מבהירים את השיניים עצמן, אלא פשוט מכסים אותן בשכבה נוספת שתעניק להן כאמור את המראה הבוהק.

כיצד עובד הטיפול הזה?

ציפוי השיניים נחשב להליך פשוט יחסית, אשר במהלכו מסירים שכבה דקה מאמייל השן, כלומר השכבה החיצונית העוטפת אותה. לאחר מכן, מחברים לאזור הזה שכבה דקה של חרסינה אשר הוכנה מראש בהתאם לגודל, לצורה ולזווית הייחודית של השן. בתום התהליך הזה, הופך הציפוי לחלק בלתי נפרד מהשן, אשר אפילו נחשב קשה ועמיד יותר מזגוגית השן המקורית (האמייל).

חשוב להרגיע ולציין כי ההשחזה נעשית בצורה עדינה ביותר, ובמהלכה מסירים חלק מזערי ביותר מהשן שלא מעמיד אותה בסיכון מכל סוג שהוא. לאחר הטיפול לא תחושו בשום שינוי בשן שעברה את הטיפול, הודות למרקם הייחודי של החרסינה והדמיון בינה לבין השיניים הטבעיות.

לכמה זמן צפויות התוצאות להחזיק?

זה המקום להדגיש כי לא מדובר בפתרון קסם, אשר יבטיח לכם שיניים לבנות לכל החיים. ציפוי החרסינה, כמו השיניים שלנו, יכול עם השנים לשנות את צבעו ולהיהרס. לכן, אנחנו ממליצים לכם להגיע למרפאה לביקורות באופן קבוע, כדי לבחון את מצב הציפוי והיבטים נוספים בבריאות הדנטלית שלכם. כך נוכל להתאים לכם טיפולים נוספים שיעזרו להגן על התוצאות הרצויות, ולהבטיח שמירה חסרת פשרות על בריאות חלל הפה שלכם.

זכרו כי גם לכם יש אחריות רבה בשמירה על השיניים וציפוי החרסינה. כדי לעשות זאת, מומלץ כמובן לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום, לבצע ניקוי עמוק בין השיניים באמצעות חוט דנטלי או קיסמים ייעודיים לניקוי בין רווחי השיניים, להגיע לביקורים תכופים אצל שיננית מוסמכת, ולטפל בהקדם בכל מקרה של דלקת בחניכיים או עששת.